Sarbatoarea Pastilor. Traditii religioase, ritualuri si obiceiuri populare. Masa de Pasti. Retete, vinuri si bucate potrivite
Mai multe detalii
»
Lucrarea Sarbatoarea Pastilor este scrisa de Radu Anton Roman si publicata la editura Paideia. In ciuda cunostintelor vagi despre traditia inrosirii oualor, crestinii au alaturat acestui obicei simbolistica mortii si a sangelui, oul rosu fiind simbolul creatiunii Cosmosului. Folclorul descrie traditia inrosirii oualor, ciocnitul sau obiceiuri pentru zilele sfinte. Sarbatoarea Pastelui este completata de bucate incarcate de puteri magice, urmand a pastra peste an armonia vietii de zi cu zi a credinciosului. Astfel sunt descrise atat puterile bucatelor, cat si retete de pasca, prescura sau drob, care imbogatesc masa de Paste, precum si incarcatura magica a acestei sarbatori.
Mai multe detalii
»
Cărți Bucatarie romaneasca si internationala
Vezi toate cărțile Bucatarie romaneasca si internationala
Cărți Gastronomie
Vezi toate cărțile Gastronomie
Cele mai vândute cărți
Prima pagina