Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti (ed. jubiliara)

Radu Anton Roman

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti (ed. jubiliara)

Pret:

300
00
Lei


Mai multe detalii »
Cartea noastra este o selectie (compilatie, sinteza, extragere, cum vreti sa-i spuneti) din carti si de pe coclaurii post-dacici, de mancaruri alese, fie pentru ca sunt strict romanesti (ca papusile de dragavei) sau foarte populare prin farfuriile noastre ? dar si cu un nustiuce local (clatitele), fie pentru ca sunt adevarate bizarerii regionale (unele de-a dreptul socante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, facand parte din spiritualitatea romaneasca (pasca). Deci, in cartulia asta e vorba in primul rand de bucatarie veche taraneasca (pescareasca, ciobaneasca) si targoveata, dar si de bucataria romanizata (pe) foc (si asa mai departe, o cultura se intrevede, fie ca e nascuta inbordeiele sarace ale Baraganului, fie prin stanile Marginimii si Maramure sului, fie in casele de stuf ale Deltei Dunarii). De asemenea, am ales si cateva retete reprezentative pentru comunitatI care traiesc pe teritoriul romanesc ? secui, maghiari, tigani, sasi, sarbi, lipoveni, ucrainieni, turci, tatari ? retete care au ajuns, firesc si fratern, pe masa romanului.


Mai multe detalii »


Carți de acelaș autor: Radu Anton Roman


Cărți Bucatarie

Vezi toate cărțile Bucatarie



Cărți Gastronomie
14.99lei

Vezi toate cărțile Gastronomie



Cele mai vândute cărți
0.00lei
47.20lei
28.00lei
23.66lei



Prima pagina