Vinul in bucate. Peste 100 de retete cu vin si alte bauturi

Valentina Iordan

Vinul in bucate. Peste 100 de retete cu vin si alte bauturi

Pret:

17
00
Lei


Mai multe detalii »
Complicitatea dintre vinuri si mancare este foarte veche, ea fiind atestata de o reteta antica persana, veche de mai bine de 5000 de ani, care ne spune ca la gatirea carnii de vita se folosea un sos preparat din ?vin vechi, sofran si apa de trandafiri?. Vinurile (sau alte bauturi) alese pentru gatit trebuie sa fie simple, dar de buna calitate. Prin reductie, vinul isi concentreaza aromele, astfel ca un vin prost isi va dezvalui toate caracteristicile negative, stricand mancarea. Pentru realizarea unui preparat armonios, este bine ca inainte de a ne apuca de gatit sa ne imaginam ce vrem sa obtinem, ce gust si ce arome ne dorim, tinand cont de toate ingredientele folosite, in functie de aceste coordinate alegand bautura ce o vom folosi. Cei care se tem ca gustul mancarii va fi afectat de continutul de alcool trebuie sa stie ca prin tratare termica (fierbere, coacere, flambare), alcoolul continut de diverse bauturi folosite in gastronomie se evapora in cea mai mare parte, in functie de procedeul folosit, lasand in urma acel ceva ce va da o savoarea proprie fiecarui preparat.


Mai multe detalii »


Carți de acelaș autor: Valentina Iordan


Cărți Arte si tehnici culinare
23.99lei

Vezi toate cărțile Arte si tehnici culinare



Cărți Gastronomie
14.99lei

Vezi toate cărțile Gastronomie



Cele mai vândute cărți
30.45lei
85.00lei
22.95lei
30.00lei
55.00lei
9.99lei



Prima pagina