Carte de bucate boieresti. 200 de retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti
Mai multe detalii
»
Compilatori inspirati, chiar indemanatici, talentati manuitori ? si aici ? ai cuvantului artistic, Negruzzi si Kogalniceanu au realizat ceea ce acesta din urma a intuit sau si-au propus avangardist: alcatuirea in limba romana a primului rudiment de vocabular al domeniului artei culinare. Caci din retetele lor ? nu incercam sa stabilim cate (si care) provenite din bucataria traditionala autohtona si cate (si care) din frecventarea aplicata a unor lucrari specializate, cu predilectie nemtesti si frantuzesti ?, se poate desprinde o lista destul de generoasa de termeni specifici fiecare cu tocmeala lui, epuizand de mai multe ori literele alfabetului, fie el chirilic sau latin.
Mai multe detalii
»
Cărți Emblematic
Vezi toate cărțile Emblematic
Cărți Arte si tehnici culinare
Vezi toate cărțile Arte si tehnici culinare
Cărți Gastronomie
Vezi toate cărțile Gastronomie
Cele mai vândute cărți
Prima pagina