Pizza si Paste fainoase
Mai multe detalii
»
Pizza, careia i-a fostinchinata pe 9 februarie, propria sa zi internationala, a doua mâncare preferata a americanilor dupa hamburgeri, desi considerata cvasiunanim a fi o ?inventie" a italienilor,isi are probabil originilein vechea Elada, babilonienii, egiptenii si alte culturi antice din Orientul Mijlociu mâncând o pâine plata, pregatitain cuptoare de lut, presarata cu ulei de masline si condimente specifice, semanând mult cu pizza de azi, fiind astfel pregatita si astaziin Grecia siin Orientul Mijlociu.
Prima pizzerie,inca deschisa, ?Antica Pizzeria Port'Alba", si-a avut inaugurarea pe la 1830 la Napoli... "Marinara" este prima reteta recunoscuta de pizza - prima pe care s-a pus brânza - retetaii este atribuita lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria ?Pietro... e basta cosi" (?Pietro... si ajunge"), inaugurata in 1880 si care mai exista si astazi, sub numele de ?Pizzeria Brandi".
Aceasta carte nu este o istorie gastronomica ci un ghid util tuturor pasionatilor de mâncarurile italiene
Mai multe detalii
»
Cărți Bucatarie romaneasca si internationala
Vezi toate cărțile Bucatarie romaneasca si internationala
Cărți Gastronomie
Vezi toate cărțile Gastronomie
Cele mai vândute cărți
Prima pagina