Pizza si Paste fainoase

Mircea Georgescu

Pizza si Paste fainoase

Pret:

7
99
Lei


Mai multe detalii »
Pizza, careia i-a fostinchinata pe 9 februarie, propria sa zi internationala, a doua mâncare preferata a americanilor dupa hamburgeri, desi considerata cvasiunanim a fi o ?inventie" a italienilor,isi are probabil originilein vechea Elada, babilonienii, egiptenii si alte culturi antice din Orientul Mijlociu mâncând o pâine plata, pregatitain cuptoare de lut, presarata cu ulei de masline si condimente specifice, semanând mult cu pizza de azi, fiind astfel pregatita si astaziin Grecia siin Orientul Mijlociu. Prima pizzerie,inca deschisa, ?Antica Pizzeria Port'Alba", si-a avut inaugurarea pe la 1830 la Napoli... "Marinara" este prima reteta recunoscuta de pizza - prima pe care s-a pus brânza - retetaii este atribuita lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria ?Pietro... e basta cosi" (?Pietro... si ajunge"), inaugurata in 1880 si care mai exista si astazi, sub numele de ?Pizzeria Brandi". Aceasta carte nu este o istorie gastronomica ci un ghid util tuturor pasionatilor de mâncarurile italiene


Mai multe detalii »


Carți de acelaș autor: Mircea Georgescu


Cărți Bucatarie romaneasca si internationala

Vezi toate cărțile Bucatarie romaneasca si internationala



Cărți Gastronomie
14.99lei

Vezi toate cărțile Gastronomie



Cele mai vândute cărți
24.00lei
49.00lei
25.00lei
59.00lei



Prima pagina