Indicele glicemic
Mai multe detalii
»
Conceptul de indice glicemic, folosit in mod revolutionar de Michel Montignac inca din 1986, redefineste principiile dietei alimentare. Indicele glicemic, care poate avea valori de la 0 la 100, masoara capacitatea unei glucide pure de a ridica nivelul glicemiei (adica al zaharului din sange) in raport cu o scara de valori avand ca punct de referinta glucoza. Montignac demonstreaza ca alimentele cu IG scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism si duc la o senzatie prelungita de satietate. In schimb, cele cu IG mare (painea alba, cartofii prajiti) produc energie pe durata scurta, organismul simtind repede nevoia unei noi gustari.Dupa o prima parte de teorie a nutritiei, axata pe conceptul de IG, cartea va ofera liste cu alimente in functie de indicele lor glicemic. Controlul glicemiei nu inseamna doar scaderea in greutate, ci si diminuarea riscului de aparitie a unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare.
Mai multe detalii
»
Cărți Felicia
Vezi toate cărțile Felicia
Cărți Diete
Vezi toate cărțile Diete
Cărți Diete si fitness
Vezi toate cărțile Diete si fitness
Cele mai vândute cărți
Prima pagina