Retete de suflet. Cele mai gustoase bucate gatite in manastirile romanesti
Mai multe detalii
»
Cele mai bune rețete de post – dar nu numai! și de frupt! – sunt cele gătite de măicuțe și călugări, monahii având o înzestrare anume pentru gastronomie, pe care o practică folosind ingrediente de demult, asupra cărora se pogoară Harul.Este incredibil ce varietate de rețete și ce bogăție de gusturi presupune „austera” bucătărie monahală, secretul acesteia constând în folosirea ingenioasă a legumelor și ciupercilor, potopite de o mulțime de miresme, care transformă preparatele culinare „de dulce” în amintiri pe care nu le mai regretă nimeni…Mesele din trapeza unei mânăstiri sunt doar unul din semnele bogăției vieții sufletești a celor care au ales să trăiască întru „schimnicie”, dând ispitele înșelătoare ale vieții exterioare pe bucuriile înălțătoare ale existenței întru cuvântul Domnului din sihăstrii.
Mai multe detalii
»
Cărți Bucatarescu
Vezi toate cărțile Bucatarescu
Cărți Culinare
Vezi toate cărțile Culinare
Cele mai vândute cărți
Prima pagina