Mituri, fobii si adevaruri despre alimente. 66 constatari stiintifice care ne pot salva, prelungi si imbunatati viata
Mai multe detalii
»
In aceasta carte autorul s-a folosit de cunostintele lui vaste in materie de chimie alimentara si vrand sa verifice miturile si diferitele mode si tendinte alimentare, le-a aplicat. Rezultatul este o prezentare surprinzatoare si placuta a miracolelor stiintifice care se petrec in organismul nostru de fiecare data cand luam o gura de mancare.Fiecare dintre capitolele acestei lucrari este conceput ca unul de sine statator si cuprinde informa?ii actualizate despre anumite alimente. In partea intai, autorul analizeaza rolul pe care il au componentele naturale din nutrimente. Ce con?in rosiile, soia sau broccoli si cum contribuie componentele respective la sanatatea noastra? De ce glutenul din grau le face rau anumitor persoane? In partea a doua, Joe Schwarcz analizeaza consecin?ele interven?iei omului asupra alimentelor. Care sunt riscurile si avantajele aditivilor sau ale modificarilor genetice? Ce efect spera lumea sa obtina prin adaugarea anumitor bacterii in compozi?ia alimentelor? In partea a treia, el vorbeste despre substan?ele chimice ? cum sunt reziduurile pesticidelor, remanen?ele antibioticelor, grasimile trans si chimicalele care provin din materialele plastice ? care ajung intamplator in mancarea noastra, ca urmare a procesarii alimentelor. Si, pentru o informare cat mai corecta, dupa ce ve?i cunoaste datele stiintifice, in partea a patra autorul analizeaza o serie de idei ? destul de ciudate ? in materie de nutritie. Toate aceste subiecte sunt de-a dreptul fascinante.
Mai multe detalii
»
Cărți Starea de bine
Vezi toate cărțile Starea de bine
Cărți Diete
Vezi toate cărțile Diete
Cărți Diete si fitness
Vezi toate cărțile Diete si fitness
Cele mai vândute cărți
Prima pagina