Colesterolul. Prieten sau dusman? Studiu complementar al materiilor grase
Mai multe detalii
»
In general, oamenii cred intr-un mod foarte simplist ceea ce afirma medicii insuficient formati in fiziologie, si anume ca alimentele grase (unt, lapte gras, branzeturi grase, oua etc.) sunt agentii directi ai colesterolului in exces din sange, si astfel, cauza indirecta a bolilor cardio-vasculare. Colesterolul, trebuie sa stiti inca de la inceputul acestor randuri, nu este o substanta straina si daunatoare, dimpotriva, este o substanta fiziologica si foarte utila economiei organismului. Doar excesul de colesterol este daunator. Virtutile acestuia in limitele normale sunt numeroase: este un agent vitaminic (aport de vitamine lipo-solubile), energetic (rezerva nutritiva), lubrifiant al vaselor si al articulatiilor, protector al mucoaselor, generator al parului si al unghiilor si al hormonilor sexuali masculini si feminini. Este o substanta protectoare, anti-toxica si echilibranta in anumite schimburi. Este deci o auto-aparare a organismului nostru. A incerca sa scapam de coles
Mai multe detalii
»
Cărți Alimentatie si nutritie
Vezi toate cărțile Alimentatie si nutritie
Cărți Medicina ( Carti de specialitate )
Vezi toate cărțile Medicina ( Carti de specialitate )
Cele mai vândute cărți
Prima pagina