Ritz și Escoffier

Luke Barr

Ritz și Escoffier

Pret:

67
50
Lei


Mai multe detalii »
O călătorie în timp, la cumpăna secolelor XIX–XX, când ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez.   Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai bună carte de non-ficțiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library   În această carte care abundă în scandaluri și povești despre opulență, Luke Barr îi poartă pe cititori într-o călătorie în timp, în Londra și Parisul de la cumpăna secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veți afla cum ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy, pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani și înalta societate britanică anunța apariția unei noi ordini sociale și ascensiunea clasei de mijloc.   Barr recreează atmosfera palpitantă a perioadei din ajunul Primului Război Mondial, La Belle Époque, atunci când aristocrația britanică a atins apogeul, femeile au început să iasă la restaurant neînsoțite, iar noii îmbogățiți americani și industriașii lipsiți de tact socializau la Londra, etalându-și bunurile de lux. Colaborând la Savoy – hotel care primea clienți fideli și, uneori, pofticioși din cale-afară, precum Oscar Wilde și Sarah Bernhardt –, Escoffier inova în domeniul bucătăriei moderne și influența decisiv gastronomia franceză, iar Ritz înființa primul hotel de lux din lume.


Mai multe detalii »


Carți de acelaș autor: Luke Barr


Cărți Istorie

Vezi toate cărțile Istorie



Cărți Stiinte umaniste

Vezi toate cărțile Stiinte umaniste



Cele mai vândute cărți
72.00lei
38.38lei
69.00lei
33.70lei
47.25lei
59.00lei
17.00lei
59.90lei



Prima pagina