Mese si meniuri regale

Stefania Dinu

Mese si meniuri regale

Pret:

54
90
Lei


Mai multe detalii »
„Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. [...] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze. La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, [...] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.” Ștefania Dinu


Mai multe detalii »


Carți de acelaș autor: Stefania Dinu


Cărți Istorie cu Blazon
64.90lei
19.90lei

Vezi toate cărțile Istorie cu Blazon



Cărți Istoria romanilor
47.50lei

Vezi toate cărțile Istoria romanilor



Cărți Istorie

Vezi toate cărțile Istorie



Cele mai vândute cărți
59.00lei
29.00lei
39.99lei
16.15lei
55.00lei



Prima pagina