Mulcirea culturilor de legume - Mai putin udat, mai putine buruierni, legume de calitate
Mai multe detalii
»
Mulcirea este unul dintre pilonii gradinaritului bio. Ea permite: Conservarea umiditatii solului si, astfel, economisirea apei in gradina; Protejarea plantelor in fata bolilor si daunatorilor; Atenuarea efectelor soarelui si ploilor violente care agreseaza suprafata solului; Evitarea concurentei buruienilor; Hranirea vietuitoarelor solului, mai ales a ramelor, acesti pretiosi auxiliari ai solului. Exista numeroase tipuri de mulci: iarba uscata sau cruda, paie, lemn tocat, scoarta de copac etc. Toate acestea vor fi alese si utilizate in functie de nevoile fiecaruia. Cand sa-l aplicam, la ce grosime, cat timp rezista, cum udam, cand il indepartam? Tehnica mulcirii se adapteaza fiecarei culturi: nu se mulcesc la fel trandafirii, tomatele, salatele, morcovii. Dar, o solutie exista pentru fiecare dintre acestea!
Mai multe detalii
»
Cărți Gradinarit
Vezi toate cărțile Gradinarit
Cărți Timp liber
Vezi toate cărțile Timp liber
Cărți Hobby
Vezi toate cărțile Hobby
Cele mai vândute cărți
Prima pagina