Cea mai delicioasa otrava. Povestea toxinelor naturii, de la condimente la vicii
Mai multe detalii
»
Un secret letal se ascunde in rafturile de condimente, in dulapurile de medicamente si in gradini. In interiorul unui bob de cafea, al unui fulg de ardei iute, al unei capsule de mac, al unui spor de mucegai, al unei frunze de degetarita, al unei ciuperci magice, al unui mugure de marijuana sau al unei seminte de mar gasim o multime de substante chimice ciudate. Le folosim ca sa ne incepem ziua (cofeina), sa ne stimulam limbile (capsaicina), sa ne recuperam in urma operatiilor (opioidele), sa ne vindecam infectiile (penicilina), sa ne oblojim inimile (digoxina), sa ne influentam mintile (psilocibina), sa ne calmam nervii (CBD) si chiar sa ne ucidem dusmanii (cianura). Dar de ce produc plantele si fungii astfel de substante? Si cum am ajuns noi sa le folosim si sa abuzam de unele dintre ele? Pornind de la descoperiri de ultima ora din domeniile evolutiei, chimiei si neurostiintelor, Cea mai delicioasa otrava dezvaluie: >> originile toxinelor produse de plante, ciuperci, microbi si ch
Mai multe detalii
»
Cărți Stiinte
Vezi toate cărțile Stiinte
Cele mai vândute cărți
Prima pagina