Painea, aliment si simbol. Experienta sacrului
Mai multe detalii
»
Painea, aliment si simbol. Experienta sacrului, a cercetatoarei Varvara Buzila este primul volum din colectia dedicata studiilor de specialitate despre gastronomie a editurii GastroArt. Volumul reprezinta un studiu entografic aprofundat despre paine si aluaturi ritualice prezente in obiceiul de consum al romanilor. Editarea acestuia face parte din proiectul hartapainii prin care incercam sa cartografiem retetele traditionale de la noi si sa construim o istorie a painii, cerealelor, moraritului si panificatie in Romania.
Faina, apa, sare, maia, moara, framantata, aleasa, plamadita, dospita, modelata, coapta, rupta, taiata, crocanta, frageda, rumena, elastica, aburinda, rotunda, lunguiata, aplatizata, impletita, gustoasa, hranitoare, proaspata, alba, neagra, intermediara, grau, secara, orz, vatra, test, cuptor, anafura, paine. - Cosmin Dragomir, GastroArt
Mai multe detalii
»
Cărți Civilizatii Mitologie
Vezi toate cărțile Civilizatii Mitologie
Cărți Cultura Generala
Vezi toate cărțile Cultura Generala
Cele mai vândute cărți
Prima pagina