Glutenul

Julien Venesson

Glutenul

Pret:

38
00
Lei


Mai multe detalii »
O anchetă jurnalistică ce sintetizează numeroase studii științifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialiști în imunologie, toxicologie și alergologie și din care aflăm cum consumul de grâu supus modificărilor genetice a condus la o adevărată explozie de cazuri de intoleranță la gluten sau de boli autoimune! Autoritățile sanitare publice, nutriționiștii și producătorii de alimente încurajează în mod curent consumul de cereale, susținând că este benefic pentru sănătate. Ancheta realizată în cartea de față ne arată însă contrariul: dacă eliminăm grâul din alimentație, am putea fi mult mai sănătoși. Pentru creșterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult grâul din punct de vedere genetic, dând astfel naștere unor varietăți monstruoase ale plantei. Urmarea? Grâul cultivat în prezent este mult mai bogat în gluten decât în vremurile străvechi, devenind așadar toxic. O persoană din trei are – fără să știe – o sensibilitate la această proteină. Niciodată medicii nu și-ar fi imaginat că grâul este responsabil pentru oboseala cronică, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroză, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, în rândul persoanelor cu o predispoziție genetică, glutenul poate declanșa boli autoimune: boala celiacă, boala Crohn, scleroza în plăci, diabet de tip I, poliartrită reumatoidă… Dacă medicina nu reușește să vă vindece problemele de sănătate, atunci poate că ar fi mai bine să vă întrebați ce anume mâncați…


Mai multe detalii »


Carți de acelaș autor: Julien Venesson


Cărți Sanatatea

Vezi toate cărțile Sanatatea



Cărți Medicina naturista, ingrijire

Vezi toate cărțile Medicina naturista, ingrijire



Cărți Sanatate, dezvoltare personala
39.95lei
113.40lei
30.00lei

Vezi toate cărțile Sanatate, dezvoltare personala



Cele mai vândute cărți
33.00lei
79.20lei
47.50lei



Prima pagina