Gastronomia si principiile biologiei alimentatiei

Romulus Gruia

Gastronomia si principiile biologiei alimentatiei

Pret:

0
00
Lei


Mai multe detalii »
Colectia Culinarius. Volumul II: Gastronomia si principiile biologiei alimentatiei Abordarea gastronomiei pe principiile biologiei alimentatiei isi aduce contributia la ridicarea spre un nivel stiintific superior a productiei culinare si a ?prozaicului" gatit. Cartea, in cele sapte capitole, face o trecere in revista a evolutiei gastronomiei in relatie cu stiinta alimentatiei, in ideea de a intelege aprofundat modificarile obiceiurilor alimentare de-a lungul timpului si dezvoltarea prezenta si viitoare a proceselor culinare la nivelul populatiei consumatoare, ori a fiecarui individ in parte in perspectiva gastronomiei personalizate. Pentru consolidarea competentelor profesionale ale specialistilor in gastronomie, fie ca tehnologi, chefi, sau bucatari experimentati, sunt abordate aspecte ale gastronomiei stiintifice pe principii de macrobiologie, de microbiologie, precum si extrapolarea paradigmatica a descoperirilor stiintifice din ultimele decenii. Ca noutate, lucrarea propune o serie de noi concepte (gastronomie integronica si holistica, gastronomie personalizata si predictiva, ecosanogeneza gastronomica, gastronomie cuantica, abordarea microbiomului in gastronomie, crono-geno-nutritia, microstructura produselor culinare prin biocomplexitate si abordardare prin geometria fractala etc.) si chiar o schimbare de paradigma, de principiu, de la procesele liniare descrise in stiinta de azi la cele neliniare, pentru o alta intelegere a lumii prin stiintele Complexitatii.


Mai multe detalii »


Carți de acelaș autor: Romulus Gruia
59.00lei
48.99lei
105.00lei


Cărți Industrie Alimentara

Vezi toate cărțile Industrie Alimentara



Cărți Stiinta Si Tehnica
85.00lei
62.10lei
53.90lei
44.90lei

Vezi toate cărțile Stiinta Si Tehnica



Cele mai vândute cărți
32.05lei
10.00lei



Prima pagina